Ви сте овде: HomeАктивности КомореПозив за пријаве - Ready2Go International подршка за светско тржиште

Позив за пријаве - Ready2Go International подршка за светско тржиште

Освајање нових тржишта није лак процес, због чега пројекат Ready2Go жели да помогне динамичним малим и средњим предузећима из Европе да успешно изађу на глобално тржиште. Рок за пријаву 31. март 2017.

Ready2Go пројекат, финансиран од стране Европске комисије, развио је међународни конзорцијум са водећим партнером - Промос Агенцијом из Милана, а у сарадњи са Европском мрежом предузетништва, Европском агенцијом за мала и средња предузеца (EASME) и Привредном комором Србије. Пројекат представља иновативни нови програм у ком ће 80 изабраних компанија из земаља учесница на пројекту бити обезбеђене неопходне обуке за гарантован успех у иностранству.

Фокус ће бити на 5 различитих земаља као циљним тржиштима: Камерун, Чиле, Индија, Канада и САД, а компаније које буду учествовале у пројекту, осим стицања знања о пословању на поменутим тржиштима ће имати прилику и да успоставе пословне контакте у овим земљама.

Ready2Go пружа индивидуални програм обуке који ће бити посебно прилагођени компанијама. Циљ обуке ће бити да свака компанија направи међународни бизнис план, као стратешку шему за постављање циљева и започињање међународног пословања.

Свака компанија - учесница ће имати континуирану подршку Ready2Go експерата током целог трајања програма.

Поред индивидуалног програма учесници ће имати прилику да учествују на две додатне обуке које се организују у 5 различитих градова широм Европе, као и на највише два догађаја за пословно повезивање у горе наведеним земљама уз помоћ Реадy2Го програма, који ће делимично покрити трошкове учешћа на овим догађајима и обукама.

Коме је намењен програм:

Мало или средње предузеће

Предузеће са седиштем у држави чланици ЕУ или земљи COSME програма (Албанија, Јерменија, Босна и Херцеговина, БЈР Македонија, Исланд, Молдавија, Црна Гора, Србија и Турска)

Предузеће мора да буде активно у једном од следећих сектора: пољопривреда и прехрана, биотехнологије и друге ефикасне технологије, хемијска индустрија, занатска делатност, креативна индустрија, заштита животне средине, здравствена заштита и фармацеутска индустрија, информационе технологије, интелигентна енергија, производња материјала, нано и микротехнологије, малопродаја и услуге, одржива градња, текстил и мода, сектор намештаја и прераде дрвета. У току процеса евалуације, биће такође размотрени следећи сектори: зелене технологије, ваздухопловство и авио индустрија, индустрија 4.0 и машиноградња.

За учешће у програму обавезно је активно знање енглеског језика.

80 победничких компанија ће:

учествовати у тродневном програму индивидуалне обуке и подучавања која се одржава у седишту компаније. Термин одржавања обуке је јун - август 2017.

учествовати у колективној дводневној обуци која се одржава у једном од европских градова. Термин одржавања обука је јул - октобар 2017.

формулисати међународни бизнис план уз подршку Ready2Go експерата.

учествовати у највише два догађаја намењеним пословном повезивању који ће бити организовани у земљама од интереса за сарадњу. Термини одржавања догађаја су између новембра 2017. и јула 2018. године.

Онлајн пријава је доступна на www.b2match.eu/ready2go . Рок за пријаву је 31. март 2017.

Даље информације о критеријумима за квалификацију и селекцију компанија, датумима и програму доступне су на www.b2match.eu/ready2go

За више информација контактирајте нас:

Анастасиа Акимова, Центар за билатералну сарадњу ПКС

тел: 011/4149464

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Марица Видановиц, Центар за билатералну сарадњу ПКС

тел: 011/3300978

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Go to top