Ви сте овде: HomeАктивности КомореОбуке за професионалне управнике зграда током целе године

Обуке за професионалне управнике зграда током целе године

Привредна комора Србије организоваће обуке за професионалне управнике зграда, полагање испита и стицање лиценце током целе године у складу са интересовањем полазника. Обуке ће бити организоване и у другим градовима Србије где су седишта регионалних привредних комора.

Прве обуке  почињу 25. маја и трајаће до 9. јуна, а  наредне ће  бити  организоване од почетка јуна и на даље. До сада се пријавило 150 кандидата само у Београду. Обука траје  50 школских часова (6 дана по 7 часова и 1 дан са 8 часова), а све информације доступне су на линку  путем кога се врши и електронско пријављивање.

‘’У припреми су обуке и у другим градовима Србије. Биће довољно обука и довољно места за све заинтересоване полазнике. Не значи да ће они који су у мају прошли обуку бити у предности у односу на оне који курс заврше касније ‘’, рекла је Мирјана Ковачевић директорка Сектора едукације ПКС .

Законом о становању и одржавању зграда („Сл. гласник РС“ бр. 104/2016), којим се установљава професија професионалног управника, Привредна комора Србије добила је овлашћења да установљава и води регистар професионалних управника, доступан на порталу Коморе, организује полагање испита за професионалног управника, издаје и одузима лиценце, утврђује права, дужности и етичке норме понашања у обављању ове делатности. ПКС је такође надлежна да организује судове части за утврђивање повреда професионалних стандарда и норматива (професионалне одговорности), као и за изрицање мера за те повреде.

Go to top