Ви сте овде: HomeАктивности КомореМогућност давања сугестије за измене Закона о извршењу и обезбеђењу

Могућност давања сугестије за измене Закона о извршењу и обезбеђењу

Привредна комора Србије - Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа подсећа своје чланице да је од 1. јула 2016. године у пуној примени Закон о извршењу и обезбеђењу (Сл. гласник РС бр. 106/15, 106/16 - др. пропис), који је донео значајне и бројне промене у поступку извршења, у цилју повећања ефикасности у поступцима извршења, постојања јединствене судске праксе и поболјшања положаја извршних поверилаца и дужника. Нјегова кратка примена показала је да постоји простор за нормативна унапређење области која регулише материју извршења и обезбеђења.

Према информацијама којим располаже Привредна комора Србије, у консулатацијама и кроз континуирани рад заједничке Радне групе формиране са Министарством правде, измене и допуне Закона о извршењу и обезбеђењу (ЗИО) планиране су за први квартал 2018. године.
У вези са тим, у прилогу се налази Закон о извршењу и обезбеђењу и Информацију о консултацијама са члановима ПКС у вези са применом Закона о извршењу и обезбеђењу, уз молбу да доставите своје сугестије и коментаре најкасније до петка, 10. новембра 2017. године на електронску адресу  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  Контакт особа за додатне информације је Мина Лозанић Хинић, број телефона 011/3300-911.
У зависности од ваших ставова по овој теми, Привредна комора Србије ће у наредном периоду објединити све коментаре, сугестије и предлоге и исте доставити Министрству правде, у цилју унапређења законских решења.


- Закон о извршењу и обезбеђењу
- Информација о консултацијама са члановима ПКС у вези са применом Закона

Go to top