Ви сте овде: HomeАктивности Коморе03.11.2017. - Одржана 3. седница Парламента привредника ПКС Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа

03.11.2017. - Одржана 3. седница Парламента привредника ПКС Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа

Одржана је 3. седница Парламента привредника ПКС Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа којој су присуствовали представници Генералног секретаријата и Правно – политичког одељења Привредне коморе Србије, Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и чланови Парламета.

Главнетемекоје су разматране на овој седници су сарадња са локалном самоуправом, затим преивредна кретања у Браничевском и Подунавском управном округу и 6. Кварталне анализе Привредне коморе Србије.

image

Председник Парламента Саша Филиповић  председавао је овом седницом а уводно излагање имао је градоначелник Пожаревца који је присутнима представио детаљан план локалне самоуправе за развој привреде Браничевског краја: "У последњих неколико година град је изградио и инфраструктурно уредио Нову индустријску зону површине око 9, 5 хектара, и купио фабрику шећера површине око 22 хектара и око 40.000 м2 пословног простора, који такође прилагођавамо потребама инвеститора. Настојаћемо да куповином осталих погона који више не раде комплетирамо читаву стару индустријску зону" нагласио је Спасовић.

Presentation2

Нермина Љубовић заменица генералног секретара ПКС је представила све значајне мере Владе Републике Србије које су предузете у циљу унапређења привреде Србије и истакла конкретне мере Привредне коморе Србије које ће унапредити сарадњу ПКС са локалним самоуправама и тиме допринети унапређењу привреде Браничевског и Подунаског округа док је заменица директора Правно-политичког одељења ПКС Кристина Ђурић представила је 6.Кварталну анализу прописа ПКС-а.

PRIVREDNA KOMORA 3

 

Тамара Ивковић в.д. директора ПКС Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа присутнима је представила привредна кретања у Региону скренувши пажњу на предкризни период 2008. и начин на који се наша привреда опорављала у годинама после Светске економске кризе. У том смислу представљени су посткризни ефекти земаља у Региону и шире, Макроекономски биланс Србије у 2016. години са пројекцијом БДП-а за 2017, допринос привредном расту (БДП у последње две године у расту захваљујући новом моделу привредног раста који је донела Влада РС), позитивно стање у прерађивачкој индустрији Региона, позитивне сигнале на тржишту рада у последње две године, ефекте фискалне стабилизације, привредни биланс, развојну позицију Региона, кретање запослености-незапослености, структуру и конкурентност привреде Региона, програмску спремност итд.

Presentation3

На Парламенту привредника су покренуте одређене иницијативе које се тичу побољшања привредног амбијента Региона. Седница је пропраћена од стране свих локалних и регионалних медија.

Presentation1

Go to top