Ви сте овде: HomeАктивности Коморе22.12.2017. - ПРАВНО-ЕКОНОМСКИ ПОЛОЖАЈ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, ОТВОРЕНА ПИТАЊА, ОГРАНИЧЕЊА И ПРОБЛЕМИ У ПОСЛОВАЊУ

22.12.2017. - ПРАВНО-ЕКОНОМСКИ ПОЛОЖАЈ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, ОТВОРЕНА ПИТАЊА, ОГРАНИЧЕЊА И ПРОБЛЕМИ У ПОСЛОВАЊУ

Привредна комора Србије, Регионална привредна комора Подунавског и Браничевског управног округа, Канцеларија у Смедереву, организoвала је ОКРУГЛИ СТО на тему: ПРАВНО-ЕКОНОМСКИ ПОЛОЖАЈ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА, ОТВОРЕНА ПИТАЊА, ОГРАНИЧЕЊА И ПРОБЛЕМИ У ПОСЛОВАЊУ.

Суорганизатор је било Предузеће за пословне услуге, финансијски маркетинг и консалтинг ФИМАКС из Смедеревске Паланке. Округли сто је одржан у Смедереву, у Регионалном центру за професионални  развој запослених у образовању, 22.12.2017. године.

ОКРУГЛИ СТО је био намењен Јавним предузећима, чији је оснивач локална самоуправа, односно директорима, правницима и финансијским руководиоцима тих предузећа, као и руководиоцима локалних самоуправа, задуженим за рад Јавних предузећа.

DSCF5169

Излагачи су били Магистар Драган Илић, дипл.правник, Радиша Ракић, дипл.економиста и Драган Станковић, дипл.маш.инж. из Фимакса.

DSCF5170

Презентација новог Закона о Јавним предузећима, третман основних средстава, правно-економски однос са оснивачем, законске могућности и ограничења у пословању и многи други аспекти рада и пословања су били исцрпно објашњени и анализирани.

DSCF5176

По излагању, уследила је врло жива дискусија, где су учесници постављали питања, чијим одговорима су били врло задовољни, а и неке дилеме у раду су разрешили.

Округлом столу су присуствовали представници Јавних предузећа из Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане. 

Go to top