Ви сте овде: HomeАктивности Коморе22.02.2018. - Одржана седница Парламента привредника Браничевског и Подунавског округа

22.02.2018. - Одржана седница Парламента привредника Браничевског и Подунавског округа

Парламент привредника ПКС - РПК Пожаревац разматрао је обавезе привредних субјеката у области животне средине

На седници Парламента привредника одржаној 22. фебруара 2018. године у Пожаревцу, члановима Парламента привредника презентовани су  Извештај о раду за 2017. годину и План рада ове привредне коморе у 2018. години.

Presentation1

Нермина Љубовић, саветница председника ПКС, упознала је привреднике са најзначајнијим активностима које је ПКС реализовала у претходној години, као и са стратешким циљевима постављеним за ову годину,

Тамара Ивковић, в.д. директор Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа презентовала је Извештај о раду за 2017. годину  и најважније активности ове Коморе у 2018. години.   

Presentation2

О обавезама привредних субјеката и економским инструментима у области животне средине говорили су Душан Стокић, руководилац Службе за животну средину, техничке прописе, квалитет и друштвену одговорност и Синиша Митровић, руководилац Службе за циркуларну економију.

Чланови Парламента привредника истакли су да Закон о јавним набавкама треба да буде подстицајан за тз. зелене набавке и да је, пре него што се крене на испуњавање захтевних обавеза из области заштите животне средине, потребно  урадити оно зашта нису потребна велика средства – променити однос према комуналном отпаду, односно очистити своје двориште, улицу и град.

Go to top