Ви сте овде: HomeАктивности Коморе30.11.2018. - Oдржана је шеста седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа.

30.11.2018. - Oдржана је шеста седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа.

30. новембра 2018. године одржана је шеста седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа.

У оквиру радног дела седнице, разматране су покренуте и реализоване иницијативе привреде. Кристина Ђурић, руководилац Центра за правне и економске иницијативе и политике, је истакла да су у периоду 2017/2018 покренуте 173 иницијативе за измену закона и подзаконских аката. Од тога је позитивно решено 57 законодавних и 13 локалних иницијатива чланица. У 2018. години организовано је 16 округлих столова у оквиру јавних расправа на нацрте 11 закона. Упућене су хоризонталне иницијатине у 2018. години и то: Иницијатива за решавање проблема злобупотреба боловања; Иницијатива за смањење пореског оптерећења зарада запослених; Иницијатива за смањење пореза на добит правних лица; Иницијатива за поновно увођење пореског кредита за улагања у основна средства правног лица.

Presentation2

План рада регионалне коморе у 2019. години представила је директорка, Тамара Ивковић. Акциони план се базира на Матрици циљева која се израђује почетком године и обухвата рад органа и тела Привредне коморе Србије, посете чланицама Коморе, припрему и организацију стручних скупова и манифестација, пословно информаисање, иницијативе чланства, услуге Привредне коморе Србије и посебне активности Коморе. Тамара Ивковић је говорила и о Иницијативи за изградњу коминалне инфраструктуре у природној индустријској зони, коју је ПКС РПК Пожаревац упутила Локалној самоуправи Града Пожаревца, Привредном савету Града Пожаревца и ЈКП Водовод и канализација Пожаревац, на разматрање. Иницијатива је усвојена, издвојена су средства из буџета и у изради је пројектна документација о чему су говорили Градски менаџер Митар Карацић и директор ЈКП Водовод и канализација Пожаревац г-дин Владимир Стојимировић.

Presentation3

 

Нермина Љубовић, саветник предеседника ПКС представила је пројекат “Smart factory HUB” намењен производним малим и средњим предузећима. У оквиру пројекта ће путем ваучер шеме бити финансијски подржани пројекти умрежавања и имплементације такозваних паметних решења у земљама Дунавског региона. У питању је 13 партнера из 10 земаља, а носилац пројекта је Помурје - технолошки парк у Словенији.

У свечаном делу седнице додељена су признања за Регионалног пословног лидера и Посебан допринос развоју привреде региона у 2018. години.

У оквиру категорије Награде за Посебан допринос развоју привреде региона, награде у виду Плакета су додељене следећим привредним друштвима:

-  сектор индустрије  - Метех доо Смедерево

-  сектор пољопривреде - Концерн Бамби ад Пожаревац

-  сектор услуга ПД Аррива Литас Пожаревац 

У оквиру категорије Награде за пословног лидера, награде у виду Повеља добили су:

-  Мирољуб Беочанин, директор и власник луке Томи траде Смедерево и

-  Слободан Јовић, директор ЈКП Комуналне службе Пожаревац

Presentation1

Presentation4

Presentation5

Presentation6

Presentation7

Presentation8

Presentation9

 

 

Go to top