Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Фебруар17.02.2017. - РАС обезбедио 80 милиона за помоћ домаћим привредницима

17.02.2017. - РАС обезбедио 80 милиона за помоћ домаћим привредницима

Развојна агенција Србије определила је око 80 милиона динара за подршку домаћим фирмама које желе да учествују на иностраним сајмовима.

"РАС је у току прошле године издвојио око 80 милиона динара за подршку домаћим фирмама које желе да учествују и представе своје производе на међународним сајмовима, а за 2017. је опредељено још око 80 милиона динара за ту намену", рекао је представник РАС-а Предраг Деретић.

Он је поручио да ће све домаће компаније које желе да представе своје производе у иностранству и наступају на међународним сајмовима, у циљу већег извоза и препознатљивости бренда српских производа моћи да добију подршку РАС-а.

РАС помаже наступ српских компанија у иностранству на два начина: кроз закуп сајамског простора у сарадњи са ПКС, тако што се организује национални штанд српских произвођача и кроз суфинансирање самосталног наступа домаћих фирми у оквиру програма подршке, навео је Деретић.

Само у току прошле године, РАС је у сарадњи са ПКС организовао наступ српских привредника на пет међународних сајмова: два у Русији, у Немачкој, Холандији и Паризу.

На тим сајмовима су у оквиру Националног штанда Србије излагале укупно 62 домаће фирме, а процењено је да ће захваљујући оствареним контактима на сајмовима бити остварено око 40 милиона извоза за домаће излагаче.

"И у овој години РАС и ПКС ће наставити да организују наступ српских привредника на Националном штанду Србије на сајмовима у иностранству, а интересовање српских привредника је велико", навео је Деретић.

Планирано је у 2017. учешће домаћих компанија на осам међунардних сајмова из области прехрамбене, металске, пољопривредне индустрије и то у Русији, Немачкој и Холандији. Више на http://ras.gov.rs

Go to top