Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Март06.03.2017. Чадеж: Припремамо препоруке владама за отклањање баријера у региону

06.03.2017. Чадеж: Припремамо препоруке владама за отклањање баријера у региону

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж најавио је данас да ће коморе Западног Балкана наредних месеци евидентирати баријере у међусобној трговини у региону и владама упутити препоруке за њихово отклањање и побољшање услова за пословање и инвестирање.

Како је саопштио ПКС, Чадеж је најавио и да ће чланице Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ) урадити студију о компаративним предностима региона за улагања и боље коришћење извозног потенцијала.

- Циљ нам је да ефикасном сарадњом привредних комора утичемо на отклањање баријера међусобном успешнијем пословању и повећању трговине у региону и са светом и да пословну климу на овим просторима учинимо привлачнијом за међународну пословну заједницу - казао је председник ПКС.

Чадеж је додао да су коморе региона посебно посвећене реализацији заједничких развојних и пројеката подршке својим пословним заједницама за јачање капацитета и конкурентности, као и повезивању компанија ради заједничког изласка на трећа тржишта и учешћа на регионалним и медјународним тендерима.

Оба документа са препорукама биће представљења на пословном форуму у оквиру четвртог Самита Западног Балкана који се у јулу у оквиру Берлинског процеса одржава у Трсту.

 

Извор: Blic

Go to top