Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Март31.03.2017. Чадеж: Српске фирме конкурентне ценом и квалитетом

31.03.2017. Чадеж: Српске фирме конкурентне ценом и квалитетом

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж оценио је да су српске фирме конкурентне ценом и квалитетом и да су веома интересантне за немачке компаније које траже добављаче.

Он је, поводом сусрета српских компанија са фирмама из немачке покрајине Северне Рајне Вестфалије, рекао да улазак у добављачки ланац великих фирми није само ствар продаје производа, већ значи испуњавање стандарда, чиме наше фирме постају конкурентније, добијају нове послове.

Указао је да велике компаније када се упознају са радом српских фирми виде да наша мала и средња предузећа могу да произведу добру робу, јер имају квалитетну радну снагу, потенцијал и квалитет.

- Оно што нашим фирмама недостаје јесте рад на преузимању процеса које захтевају огромне компаније, али то се учи, а тиме се диже и спремност наступа на медјународним тржиштима - објаснио је он.

Десет фирми је из Северне Рајне Вестафлије допутовало у Београд како би, у оквиру пројекта Добављачка инцијатива немачких компанија“ пронашли партнере у Србији, а овај пут ради се о фирмама из металског сектора.

Чадеж је најавио да ће ускоро ПКС организовати и дане добављача из прехрамбеног сектора за компаније Делез и Метро.

За нешто мање од два месеца, према његовим речима, биће одржан велики дан добављача у сарадњи са немачком владом у Београду где ће се окпуити добављачи целог региона.

Извор: Blic

Go to top