Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април13.04.2017. - Најомиљенији у Србији кекс Плазма и Нестле Адриатик С

13.04.2017. - Најомиљенији у Србији кекс Плазма и Нестле Адриатик С

Признање "Мој избор 2017" за најомиљенији домаћи производ добио је данас кекс "плазма" компаније "Бамби", а најомиљенији произвођач је компанија "Нестле Адриатик С".

На додели тих награда у Скупштини Београда је речено да се ове године за гласове потрошача такмичило 627 домаћих производа и марки.

Награђене су марке МТС Телекома Србије, "Макси", Мерикс", "Плазма", "Дијамант", "Зачин Ц", "Ждрепчева крв", "Зајечарско пиво", "Нектар", затим компаније Златиборац, Симпо и Леџенд, као и Радио С и дневне новине Блиц.

Признање "Мој избор" се даје у оквиру кампање "Србија има квалитет" коју спроводи удружење "Моја Србија" уз подршку Привредне коморе Београда и Града Београда ради подстицања развоја домаће производње и побољшања квалитета робе и услуга.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић рекао је да је за произвођаче значајно да се жиг који им даје та награда, буде на производу или реклами јер "овај печат даје посебан квалитет производу и издваја га јер постаје препознатљив као домаћи, а то ће утицати на развој и побољшање домаће привреде".

Председник удружења "Моја Србија" Милан Ристић је рекао да по истраживању потрошачи углавном купују на предлог других потрошача, а да би домаће производе куповало више од две трећине ако би били посебно означени.

Тако је "ова награда управо препорука осталима, јер су је потрошачи сами изгласали", истакао је Ристић. Извор: http://beta.rs

Go to top