Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април18.05.2017. Меморандум о сарадњи ПКС и Српско либанског пословног савета

18.05.2017. Меморандум о сарадњи ПКС и Српско либанског пословног савета

Званичници Привредне коморе Србије (ПКС) и Српско-либанског пословног савета (СЛПС), потписали су данас Меморандум о разумевању чији је циљ унапредјење економске сарадње и пословних веза либанских и српских привредника.Меморандум који подразумева и јачање заједничких активности две асоцијације на остварењу тог циља, потписали су председници ПКС и СЛПС Марко Чадеж и Брент Садлер, саопштено је посла састанка.

"Наш посао је да повезујемо српске компаније са страним тржиштима, да им отварамо врата и да им помажемо да додју до партнера и да проналазе заједничке послове у које желе да инвестирају", рекао је Чадеж.

Он је рекао и да је у плану да се организује, половином септембра посета делегације привредника из Србије Бејруту, саопштила је ПКС.

Како је истакао председник ПКС, на састанку су разматрани "неки правци заједничке сарадње у областима фармације, здравственог туризма и текстилне индустрије".

Садлер је нагласио да је меморандум важан економски мост измедју две нације "које дуго деле историју добре сарадње.

"Почаствован сам што потписујемо овај меморандум, јер представља важну фазу у промовисању Србије на Блиском истоку и спрско-либанских пословних односа", истакао је Садлер.

У фокусу заједничког деловања две пословне асоцијације биће оснаживање пословних активности и кооперација медју компанијама две земље, наводи се у саопштењу.

Извор: Бета

Go to top