Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април06.06.2017. Окупљање компанија заинтересованих за ЕУ програм Хоризонт 2020

06.06.2017. Окупљање компанија заинтересованих за ЕУ програм Хоризонт 2020

У оквиру иницијативе „На кафи са Хоризонтом“ ПКС је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, и уз подршку Европске мреже предузетништва, организовала панел разговор „Конкурисање за ЕУ програм – Хоризонт 2020“. Циљ је оснивање неформалног клубагде би се периодично окупљале компаније које су се пријављивале за пројекте у оквиру Програма ЕУ Хоризонт 2020 или су заинтересоване за могућности конкурисања.

Учесници панела имали су прилику да разговарају на тему могућности овог европског програма, примера досадашње добре праксе и искустава других компанија приликом аплицирања, са Тијаном Кнежевић, националном контакт особом за „Инструмент за МСП за Србију“ испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, и Биљаном Глишић, саветницом за програме и фондове ЕУ у Привредној комори Србије.

Представници пет иновативних компанија који су претходно прошли прву фазу или су били успешни и добили европски „Сеал оф Еxцелленце“, разговарали су о унапређењу досадашњих апликација за овај програм и побољшању пословних идеја, односно, о помоћи државе у процесу конкурисања. Одржани састанак у оквиру инцијативе „На кафи са Хоризонтом“ први је у низу планираних.

Go to top