Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април22.06.2017. Антић: Очекујем позитивну оцену ММФ-а

22.06.2017. Антић: Очекујем позитивну оцену ММФ-а

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да су резултати из те области које ће бити представљени Мисији ММФ-а добри, у складу са планом финансијске консолидације, и да очекује позитивну оцену.

''Очекујем позитивну оцену онога што смо радили у претходном периоду, односно, не очекујем негативну оцену ММФ-а'', рекао је Антић одговарајући на питање новинара...

Очекујем смањење цене горива

Антић каже да у наредних неколико дана очекује одређено смањење цене горива.

"Постоји методологија по којој нафтне комапније обрачунавају своју цену горива. Узимајући у обзир да је данас цена сирове нафте нешто испод 46 долара по барелу, ја очекујем, у наредних неколико дана, одређену корекцију цене горива у интересу грађана и купаца", рекао је Антић одговарајући на питање да ли се може очекивати пад цене горива...

Десет топлана прелази са фосилних горива на биомасу

Антић је данас потписао Споразуме о зајму и донацијама са представницима Немачке развојне банке (КфW) и Владе Швајцарске, који ће обезбедити да 10 топлана у Србији са фосилних горива пређу на коришћење обновљивих извора енергије, односно биомасе.

Цео пројекат је вредан 27 милиона евра, од чега је 20 милиона зајам КфW-а, док ће Влада Швајцарске дати грант од пет милиона евра, а Немачка развојна банка грант од два милиона евра.

 

Извор: Танјуг

Go to top