Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април26.06.2017. Унапређење пословног амбијента за омладинско предузетништво

26.06.2017. Унапређење пословног амбијента за омладинско предузетништво

Савет за омладинско предузетништво ПКС дефинисао приоритете ради подршке младима да се упусте у предузетништво и започну бизнис.

Унапређење пословног амбијента и предузетничког образовања, приступа финансијама, поједностављење аминистративно-бирократских процедура за почетнике у пословању, као и јачање предузетничког духа младих, представљају приоритете на које ће се фокусирати активности Савета за омладинско предузетништво ПКС. То је договорено на другој седници Савета одржаној 21. јуна, а за сваки сегмент одређене су радне групе које ће у наредном периоду формулисати предлоге и иницијативе за унапређење омладинског предузетништва.

Одлуком Управног одбора Привредне коморе Србије формиран је Савет за омладинско предузетништво са циљем да хоризонтално увеже све релевантне актере који спроводе активности на пољу развоја предузетништва и предузетничког духа код младих у земљи али и у европским и светским мрежама за младе, како би на тај начин дали значајан допринос укључивању младих у свет рада и смањењу незапослености.

Чланови Савета су: Ерсте Банк, Ернст & Yоунг, ЦреИТиве, ОноБикес, 30Хиллс, Слатко срце, ГИЗ, ЦитyЕxперт, Привредни форум младих, Удружење младих привредника Србије, Достигнућа младих, СКОНУС, АИЕСЕЦ, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, Пословно технолошки инкубатор техничких факултета, СЕВЕН, БОШ, ИЦТ Хуб и консултант Милош Дошен.

Извор: ПКС

Go to top