Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Април29.06.2017. Чадеж: Очекујемо наставак дијалога државе и привреде

29.06.2017. Чадеж: Очекујемо наставак дијалога државе и привреде

Привредници од нове владе очекују, пре свега, да разуме и уважава иницијативе привреде, а то је будућа премијерка, као неко ко долази из приватног сектора и док је била министар, већ доказала, изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Очекујемо да са новом владом наставимо дијалог државе и привреде започет у претходном периоду, да даље заједнички унапређујемо привредни амбијент, отклањамо препреке на које компаније наилазе у свакодневном раду, да мењамо законе и прописе, поједностављујемо административне процедуре и учинимо их подстицајнијим за све који послују на овом тржишту, рекао је Чадеж Танјугу.

Он је навео да се очекује и да Привредна комора и Влада заједничким активностима, кроз промоцију Србије као инвестиционе дестинације и нашег извозног потенцијала, отварају нова врата нашим компанијама на међународном тржишту и привлаче нове инвеститоре.

За привреду је, по речима Чадежа, посебно важно да се очува и ојача стабилност постигнута у претходном периоду и да се наставе реформе, пре свега јавног сектора. 

Битно је да се реформишу јавна предузећа, да се унапреди њихово пословање и услуге, да се реши питање компанија у реструктурирању, да се јавна управа што више дигитализује, судство, здравство учине ефикаснијим, да се образовање на свим нивоима усклади са потребама привреде, да се смањи сива економија, нагласио је Чадеж.

Србију ће, указује Чадеж, то учинити још бољим местом за привређивање и отворити још већи простор за значајнију подршку и боље резултате здравог дела привреде, способног да извози и производи и развој приватног сектора, посебно предузетништва.  

Све то заједно, на темељу до сада постигнутог, гаранција је да ће већ ове године привреда добити очекивано и најављено растерећење кроз смањење оптрећења на зараде запослених и мањи порез на добит корпорација, закључује председник ПКС.

Go to top