Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Јул03.11.2017. Признање из Брисела: Чадеж члан Борда директора Еврокомора

03.11.2017. Признање из Брисела: Чадеж члан Борда директора Еврокомора

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изабран је за члана Борда директора Еврокомора (ЕУРОЦХАМБРЕС) у коме ће представљати коморе земаља које нису чланице ЕУ. Одлуку је једногласно, на данашњем заседању у Бриселу донела Генерална скупштина Еврокомора.

Избор Чадежа у Управни одбор Еврокомора потврда је угледа који Привредна комора Србије и њен председник уживају у европској асоцијацији привредних комора. То је још једно признање из Брисела српској комори за ефикасно заступање интереса пословне заједнице на националном и међународном нивоу, резултате у  јачању међукоморске и укупне регионалне сарадње, допринос европским интеграцијама српске економије и успешну реформу коморског система Србије.

Генерална скупштина Еврокомора  данас је за новог председника Еврокомора изабрала  Кристофа Лајтла, првог човека Привредне коморе Аустрије, која је за ПКС узор и ментор у модернизацији коморског система.

Скупштина је потврдила и приоритете Еврокоморе у наредне две године, међу којима је и заступање интереса привреде у политици проширења ЕУ. Потврђена је организација Европског парламента предузећа 2018, највећег догађаја који окупља привреднике и доносиоце одлука у Европи.

Go to top