Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Јул06.11.2017. Основним школама у Србији 50 интерактивних табли

06.11.2017. Основним школама у Србији 50 интерактивних табли

Савремене интерактивне табле, на којима се може писати посебном оловком али и прстом, добило је 50 основних школа широм Србије као донацију компаније "Бамби", поводом пет деценија постојања бренда Плазма. То је начин да се помогне да деца уче на савременим наставним средствима, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС.

 Једна од основних школа која је добила интерактивну таблу је и Основна школа "Вук Караџић", којој су посетили представници компаније "Бамби", Привредне коморе Србије, Министарства просвете.

Председник Привредне Коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је свака компанија која се одлучи да уложи ресурсе у образовање победник и да је набавка интерактивних табли начин да се помогне да деца уче на савременим наставним средствима.

Државни секретар Министарства просвете Ана Ланговић Милићевић истакла је да ће интерактивне табле омогућити да се у школама унапреди васпитно - образовни рад и да се ученици упознају са информационим технологијма и да буду оспособљени за 21. век.

Министарство просвете одабрало је 50 школа која ће добити интерактивне табле, а то су школе из свих крајева Србије од крајњег севера до југа земље.

Генерални директор компаније "Бамби" Бојан Радун каже да су размишљали како на најбољи начин са свима да прославе 50 рођендан бренда Плазме и да су закључили да најбоље да уложе у школство и младе.

"Плазма је део сваке породице и ово је начин да се узврати захвалност свима који су били верни потрошачи и одрасли уз Плазму", рекао је он и додао да је набавка 50 интерактивних табли највећа донација у историји компаније.

"Бамби" је, како је рекао, друштвено одговорна компанија која улаже у најмлађе генерације и њихов будући развој.

"Желимо да ученици у свих 50 школа искористе табле да остваре своје потенцијале, а Плазма ће бити ту да им да енергију за предстојеће изазове и успехе", рекао је Радун.

Табла поседује уграђени интерактивни систем најновије генерације који се повезује са рачунароми видео пројектором.

Директор ОШ Вук Караџић Драгојле Секулић рекао је да је табла знацајна и да ће послужити ђацима да прошире своје знање.

Набављене интерактивне табле представљају другу генерацију табли произведених у Србији. Табле су са екраном на додир од 87 инча, а садржи и заштитну фолију која штити од механичких оштећења, пренео је Тањуг.

Go to top