Ви сте овде: HomeАктуелности2018 Februar27.02.2017. Чадеж: Отклонити нецаринске баријере, ускладити законодавство

27.02.2017. Чадеж: Отклонити нецаринске баријере, ускладити законодавство

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је у Лондону да је за реализацију акционог плана из Трста о регионалној економској зони на Западном Балкану потребна подршка на оперативном нивоу, као и буџетска подршка тим активностима.

Говорећи на панелу о мерама за боље повезивање економија и стварање заједничког тржишта и јединственог инвестиционог простора региона, у оквиру самита Европске банке за обнову и развој посвећеног Западном Балкану, Чадеж је истакао потребу усклађивања законодавстава, уклањања нецаринских баријера, унапређења саобраћајне инфраструктуре...

Председник ПКС је указао на снагу пословне заједнице и значај заједничких активности комора региона, које владама указују на приоритете у отклањању препрека успешнијем пословању и на квалитетне пројекте и иницијативе привредника.

- Владе су се сагласиле око мера за изградњу регионалног економског простора, именовале националне координаторе за њихову реализацију, посвећене су решавању изазова, али је неопходна и подршка на оперативном нивоу, као и буџетска подршка тим активностима - истакао је Чадеж.

Он је подсетио на онлајн инвестициону платформу - први производ заједничке коморе Западног Балкана са седиштем у Трсту, који је данас представљен на самиту у Лондону и који ће потенцијалним инвеститорима на једном месту обезбедити све информације о економијама региона, релевантне за доношење одлука о улагању. (Blic)

Go to top