Ви сте овде: HomeАктуелности2018 Април16.05.2018. Смедеревска фабрика Желвоз након приватизације у врху српских ремонтера

16.05.2018. Смедеревска фабрика Желвоз након приватизације у врху српских ремонтера

Смедеревска фабрика "Желвоз", која је приватизована пре годину дана, поново је у врху српских ремонтера и на прагу првог извозног посла за партнера из Европске уније.

Смедеревска фабрика "Желвоз", која је приватизована пре годину дана, поново је у врху српских ремонтера и на прагу првог извозног посла за партнера из Европске уније.

"Желвоз" је потписао уговор са пољском фирмом "Лауде ПЛ", а у понедељак ће у Пољској бити договорена финализација техничког дела посла, казао је за портал Подунавље.инфо водећи инжењер на том пројекту Светозар Бугарин.

"У понедељак нас очекују техничке консултације, које представљају почетак реализације уговора. Практично, договарамо финализацију техничких услова за почетак производње, прецизирамо детаље, материјале, поступке заваривања, количине, рокове, рекао је Бугарин.

Светозар Бугарин додаје да је за кратко време смедеревска фабрика добила четири нова сертификата из система квалитета, поред осталих, за заваривање железничких возила ЕН 15085 и ЕН 3834, који омогућавају извођење заваривачких послова и за чланице ЕУ.

"Те сертификате мало ко има у нашој држави. Кад су се све коцкице склопиле, покушавали смо да нађемо производ који није непосредно везан за вагоноградњу, а да можемо да радимо у складу са нашом инфраструктуром и нашим кадровима. Препознали смо, као један од могућих производа, те специјалне контејнере", изјавио је он.

Уговорени посао са партнером из Пољске односи се на израду отворених и затворених контејнера за смештај и превоз ролни лима и пакета из Железаре, а то је посао вредан око пет милиона евра. (Novosti)

Go to top